Hastanemizde 'Evde Sağlık Okulu Projesi' hayata geçirildi
21 Ekim 2018

Hastanemizde 'Evde Sağlık Okulu Projesi' hayata geçirildi.

'Evde Sağlık Okulu Projesi', İdari ve Mali İşler Müdürümüz Yusuf Barbaros ÜNLÜ, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Süheyla ÖZDOĞAN ve Evde Sağlık Birimi çalışanları ile eğitim alacak hasta yakınlarının katıldığı toplantıyla hayata geçirildi.

Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Süheyla ÖZDOĞAN, açılış konuşmasında tüm hastanelere örnek olacak bir projeyi hayata geçirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Evde hasta bakımı çok zor bir iştir. Hastanın moral kazanması, güçlenmesi, bir an önce iyileşmesi için bakımıyla ilgilenen kişinin eğitimli olması gerekiyor. Evde hasta bakımı eğitimin zorunlu bir ihtiyaç olduğunu düşündük. Bu konuda çok fazla talep aldık.” dedi.

Daha sonra birim çalışanları Serpil TEKE ve Gülcan GÜL tarafından hasta yakınlarına hastaya davranış, ihtiyaçlarını karşılama, ilaçlarını içirme, yarasını pansuman etme, banyo yaptırma, oturtup-kaldırma, yürütme gibi birçok konuda eğitim verildi.

Eğitim sonunda ay sonunda vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan Evde Sağlık Birimi çalışanı Yavuz AYGIN’ a veda programı yapıldı.

• evdesaglik_1.JPG
  • evdesaglik_2.JPG