14 Kasım Dünya Diyabet Günü
14 Kasım 2018

14 Kasım Dünya Diyabet Günü: "Diyabet ve Aile"

Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabetin görülme sıklığı her geçen gün artmaktadır. Diyabet, küresel sağlık harcamalarının %12’sinden sorumlu olduğu gibi diğer birçok sağlık sorununu da beraberinde getirmektedir.

İnsülinin keşfini gerçekleştiren (1922) ve böylelikle diyabetin tıbbi tedavisine olanak sağlayan Dr. Frederick G. Banting’in doğum günü olan 14 Kasım aynı zamanda Dünya Diyabet Günü ilan edilmiştir.

Her yıl belirlenen 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nün 2018-2019 yılları teması ‘Diyabet ve Aile' dir.  Bu yılki kampanyanın  aile temasının seçilmesinin amacı; diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenen aileleri desteklemektir.

Bizde Çınarcık Devlet Hastanesi olarak 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Kapsamında hastanemizde bir stant açtık. Açılan stantta ücretsiz şeker ölçümü yaparak, diyabet ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarında bulunduk.

• resim-1.JPG
  • resim-2.JPG