15 Ekim El Yıkama Günü
15 Ekim 2021

15 Ekim Dünya El Yıkama Günü kapsamında Hastanemizde  Sağlık Elimizde” sloganıyla bir etkinlik düzenledik.

Bulaşıcı hastalıklardan korunmada el hijyeninin sağlanmasının önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Hastanemizin değişik alanlarında  etkinlik köşesi oluşturularak aşı ve diğer tüm birimlere gelen vatandaşlarda farkındalık oluşturulurken yatan hastalarımızda odalarında ziyaret edilerek doğru el yıkamanın önemini anlatan broşürler dağıtıldı.

Etkinlikte vatandaşlarla sohbet eden Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Nihal GÜNDÜZ,  Günlük yaşantı içinde el yıkamanın hem kişinin kendi sağlığının hem de toplum sağlığının korunması açısından oldukça önemli olduğunu, Hastalık yapan mikroorganizmaların kişiden kişiye en çok el yoluyla bulaştığını ve Bol su ve sabunla yapılan iyi bir el yıkama işleminin grip, nezle ve covid-19 gibi birçok bulaşıcı hastalıktan koruduğunu vurguladı.