HASTANEMİZDE BİR İLK… Endometrium Kanseri (Rahim Kanseri) Ameliyatı Yapıldı
22 Ocak 2024

Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğine başvuran 63 ve 69 yaşlarında İki hastamıza yapılan biyopsi işlemi sonucunda Endometrium kanseri (Rahim kanseri) teşhisi konuldu; daha sonra 2 hastamıza ameliyat planlandı. Bu ameliyatı gerçekleştiren Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Musa Aslan ve Dr.Öğr.Üyesi Meltem Aydoğdu hekimlerimizin yaptığı bu Jinekolojik kanser ameliyatı hastanemizde bir ilkti. Bu tür ameliyatlarda rahim ve yumurtalıkların alınması ile beraber, karın içindeki tüm lenf bezleride temizlendi. Hastanemizde böyle büyük ameliyatların yapılması ile beraber vatandaşlarımızın çevre illere sevklerininde önüne geçilmesi hedefleniyor.  Ameliyat sonrası servise yatırılan hastalarımız tedavilerinin ardından şifa ile taburcu edildi.

Hastalarımızın bu zorlu ameliyatını gerçekleştiren doktorlarımıza ve tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.