Hastanemizde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi.
29 Ağustos 2019

Hastanemizde UMKE, 112 Acil Sağlık, AFAD, Çınarcık Belediyesi İtfaiye Amirliği, ve Çınarcık Emniyet  Müdürlüğü’ nün katılımlarıyla gerçekleştirilen deprem tatbikatında olası bir depremde hastaların nakli ve depremde yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.

Senaryo gereği Gemlik civarlarında 6.4 şiddetinde yaşanan depremde ilk olarak hastanede bulunan hastaların tahliyeleri gerçekleştirildi. Hastaların tahliye edilmesi sonrası UMKE, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından getirilen yaralı depremzedelere hastane bahçesinde kurulan sağlık çadırlarında sağlık ekipleri tarafından müdahaleler yapıldı.

Çınarcık İtfaiyesi tarafından çatıda mahsur kalan personeller aşağıya indirilerek sağlık kontrolü için sağlık çalışanlarına teslim edildi.

Tatbikat sonrasında bir konuşma yapan Başhekim Dr.Camal YALÇIN “Bugün hastanemizde bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatta senaryo gereği 28 yaralımız oldu. Bu yaralılardan durumu ağır olan 8 tanesini Yalova Devlet Hastanesine sevk ettik. 20 sine alanda müdahale ettik. Aynı zamanda Hastanemizden hasta tahliyesini gerçekleştirdik.

Bu tatbikatta kurumlar arası işbirliği, herhangi bir acil durumda alınması gereken önlemler, herkesin neleri ne zaman ne şekilde yapması gerektiği bir senaryo dahilinde canlandırıldı. İnşallah ülkemiz böyle afetler, depremler, yangınlar görmez ama biz her an için bu gibi durumlara hazırlıklı olduğumuzu göstermek açısından bu tatbikatı düzenledik.

Güzel bir tatbikat oldu. Burada emeği geçen kıymetli UMKE çalışanı arkadaşlarımıza, 112 ve AFAD çalışanı arkadaşlarımıza, İtfaiyeden arkadaşlarımıza, Emniyetten emniyet tedbirleri alan polis arkadaşlarımıza ve kendi personelime teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.” dedi.

• 04-1.jpg
  • 11-1.jpeg