Yenidoğanda Uygun Oksijen Tedavisi" ve "Hastane İlişkili VenözTromboembolilerin Önlenmesi" Rehberleri Hakkında
14 Aralık 2022

Sağlıkta Kalite Sistemi (SKS)’nin temel hedeflerinden biri olan Sağlık hizmetine bağlı hataların önlenmesi ve bu hataların neden olduğu yaralanma ve ölümlerin ortadan kaldırılması ile bunu tesis edecek uygun yöntem ve tekniklerin belirlenmesi amacıyla; Ulusal Hasta Güvenliği Hedefleri doğrultusunda, kanıta dayalı bilgiler ve uzman görüşlerinden faydalanılarak hazırlanan "Yeni doğanda Uygun Oksijen Tedavisi" ve "Hastane İlişkili Venöz Tromboembolilerin Önlenmesi" ile ilgili  rehberler yayınlanmıştır.

Bu rehberlerin, sağlık profesyonellerinin hasta güvenliğinin sağlanması konusunda referans alabileceği önemli kaynaklar arasında olacağı Genel Müdürlüğümüz tarafından bildirilmiştir.
https://shgmkalitedb.saglik.gov.tr/TR-93874/yenidoganda-uygun-oksijen-tedavisi-ve-hastane-iliskili-venoz-tromboembolilerin-onlenmesi-rehberleri-hakkinda.html adresinden ilgili rehberlere ulaşım sağlanabilmektedir.