Kırmızı KOD Uygulaması Tahliye ve Yangın Eğitimi
03 Şubat 2022

02.jpeg

Kırmızı Kod Talimatı kapsamında, Çınarcık Belediyesi İtfaiye Amirliği Ekiplerince Hastanemizde Kırmızı Kod Ekibi ve Çalışanlara uygulamalı eğitim verildi.

Senaryo gereği yapılan tatbikatla: hastane kazan dairesinde yangın çıktığını gören çalışan hakları birim sorumlusu Serpil TEKE KIRMIZI KOD verdi. Hastane santrali yangın ihbarını alır almaz kırmızı kod anonsu yaparak tüm hastanenin yangından haberdar olmasını sağladı.

Hastanemiz Kırmızı Kod ekibi hemen yangın söndürücüleri alarak yangına gerekli müdahaleyi yaparken, hastanede tahliye gerçekleştirildi.

Teknik servis olay yerinin teknik donanımı için gerekli tedbirleri alırken, asansörlerin kontrolü yapılarak kullanılmaması konusunda uyarı yapıldı. Yangının kontrol altına alınması ve hastaların sorunsuz bir şekilde güvenli bölgeye tahliye edilmesiyle tatbikat sona erdi.

Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Dr. Nihan YILMAZ, tatbikatın eksikliklerin belirlenerek giderilmesi açısından önemli olduğu vurgulanırken, tatbikata katılan personele teşekkür etti.

• tahliye-1.jpg
  • tahliye-2.jpg